Aanmelden en informatie themadag Huiselijk Geweld
De scholing begint met een algemene actuele beschouwing betreffende huiselijk geweld. Daarbij wordt veel aandacht gegeven aan de aanknopingspunten voor de praktijk van hulpverleners (Registercounsellors) en de daarbij behorende ontwikkeling voor visie gericht op eigen taken en verantwoordelijkheden. Hierbij wordt een veelheid van verschijningsvormen van cliënten besproken. Naast fysiek geweld wordt er veel aandacht besteed aan de psychische beschadiging van cliënten.
Deelnemers worden bepaald bij de benaderingswijze en persoonlijke vraagstukken.
Vervolgens zullen praktische tips en handvatten worden gegeven die noodzakelijk zijn om op een goede wijze om te kunnen gaan met huiselijk geweld. Er wordt gebruik gemaakt van een model: veilige wereld, onveilige wereld: (aansluiten op de onveilige wereld, versterken van hoop en vertrouwen, de brug over, wegwijs in de veilige wereld, integratie van de onveilige en de veiliger wereld). Concreet gaat het dan bijv. over: omgaan met geheimen, wantrouwen en schaamte, ontschuldigen, “ik ben slecht”, meerzijdige partijdigheid, trauma na huiselijk geweld, waar geweld pathologisch wordt en gespecialiseerde aanpak vraagt.
Op basis van de reacties van deelnemers zullen deze verder uitgediept worden. Hierbij worden oefeningen uitgevoerd, casuïstiek besproken en demonstraties gegeven. De expertise van de deelnemers zal worden geprikkeld om met huiselijk geweld om te kunnen gaan.
Afsluitend wordt er aandacht besteed aan de persoonlijke beleving tijdens de begeleiding van huiselijk geweld. Deze kan bij de hulpverlener/Registercounsellor grote impact hebben. Op basis van het model van het hulpverlenerskruis zal ingegaan worden op secundaire traumatisering en preventie. Afgesloten wordt met tips voor goede zelfzorg.
Deze themadag kan als PsBK-nascholing maar ook als reguliere nascholing gevolgd worden. De PsBK-aanvraag is ingediend.
De kosten voor deze themadag bedragen € 110,– voor ABvC-leden en € 135,– voor niet-leden.
De docente is Charlotte van Besouw. Hieronder geeft zij zelf in een video een introductie.
Fout: Contact formulier niet gevonden.