Aanmelden nascholing voor supervisors

Je kunt je middels het onderstaand formulier aanmelden voor de nascholing voor supervisors. Je kunt kiezen uit 3 data, namelijk 25 september, 16 oktober en 11 december 2021. Aanvangstijd is 10:00 uur, de verwachte eindtijd is ca. 16:00 uur. Deze dag wordt online georganiseerd, via het inmiddels wel bekende ZOOM platform. De inloggegevens en de hieronder genoemde vooropdracht krijg je uiterlijk 7 dagen van tevoren toegestuurd.

 

Nadat je op de verzendknop hebt geklikt ontvang je op het e-mail adres dat je hebt ingevuld een kopie van de ingevulde gegevens. Dit is de enige kennisgeving dat je bent aangemeld. Mocht je problemen ondervinden met het invulformulier stuur dan een e-mail naar pr@abvc.nl.

 

Programma

 

In de nascholing wordt gekeken naar de overeenkomsten en de verschillen tussen counselling en supervisie en hierbij wordt de rol van counsellor vergeleken met de rol van supervisor. In de counseling staat veelal verbetering, verandering of aanvaarding in de cliëntsituatie centraal. Terwijl in de supervisie het onderzoeken van de situatie, bewustwording en reflectie de belangrijkste aspecten zijn. De onderzoeksvaardigheden die je voor de supervisie nodig hebt, krijgen in de nascholing nadrukkelijke aandacht. Daarnaast wordt de nascholing interactief gegeven waarbij ervaringen met supervisie en supervisanten (geanonimiseerd) met elkaar kunnen worden gedeeld.

 

Onderwerpen in de nascholing zijn:

 

 • Korte heroriëntatie op basisbegrippen supervisie en werkbegeleiding
 • Opstellen van een leervraag
 • Overeenkomsten en verschillen tussen counselling en supervisie
 • Wat is jouw visie op de functie van werkbegeleiding en supervisie
 • Wat is voor jou een veilige leeromgeving; welke verwachtingen spelen hierbij een rol
 • Onderzoeksvaardigheden in de supervisie
 • Sensitief luisteren – verbaal en non-verbaal
 • Het op tijd herkennen en erkennen van disfunctionele interactie in de supervisie
 • Eigen valkuilen onderzoeken
 • Leren over de functie van positieve en versterkende feedback

 

Voorafgaand aan de nascholing wordt een vooropdracht gegeven waarmee op de nascholingsdag gewerkt kan worden.

 

 

Over de docent

 

Barbara Buijten is werkzaam als hbo-docent, supervisor en begeleidingskundige (MA). Als supervisor is zij geregistreerd bij de Landelijke vereniging voor supervisie en coaching (LVSC) en bij de ABvC. Barbara werkt aan de opleiding Social Work van de Hogeschool Inholland in Amsterdam en is tevens verbonden als hoofddocent aan de hbo-opleiding Counselling van de Hogeschool NTI.

Als counsellor begeleidt Barbara in een kleine praktijk cliënten die te maken hebben met psychosociale problemen en/of vraagstukken. Als auteur heeft Barbara het boek Relatiegerichte Begeleiding (2017) en het boek Relatiegerichte Zorg (2021) bij uitgeverij Coutinho uitgebracht.

 

Kosten

 

De kosten voor deelname aan de nascholing voor supervisors bedragen € 80,00 voor ABvC-leden en € 110,00 voor niet-ABvC-leden.

 

 

 

Meld je aan

 

Het maximum aantal deelnemers voor de vier dagen zoals die in de interne nieuwsbrief staan is bereikt. Er is een extra dag ingepland op 12 februari 2022. Voor deze dag zijn in totaal 10 plaatsen beschikbaar.

 

 

  Blijf op de hoogte van de ABvC

  Nieuwsbrief

  Binnenkort verschijnt hier een nieuwsbrief over alle nieuwtjes rondom de ABvC en counselling in het algemeen.

  Meer info

  Lid worden?

  Een lidmaatschap van de ABvC biedt veel voordelen als je als counsellor aan de slag wilt gaan. klik op de button voor meer informatie of om je aan te melden.

  Meer info

  Komende workshops

  De ABvC organiseert regelmatig workshops en themadagen die je ook als niet-lid kunt bijwonen. Klik op de button voor meer informatie.

  Naar de agenda
  Top