Commissie Verzekeringen benadert nog meer zorgverzekeraars – en oproep

Beste leden,

Ik wil jullie van harte bedanken voor jullie medewerking aan mijn klein onderzoek omtrent de verzekeringen. Inmiddels hebben wij aardig in kaart kunnen brengen welke verzekeringen vergoedingen uitkeren en waar de counsellor en verzekerde tegenaan lopen.

Wij hebben meer dan 50 mails mogen ontvangen!

Menzis is een grote zorgaanbieder in Nederland en met name in het noorden zijn er veel verzekerden. Daarom is onze eerste actie geweest om Menzis te benaderen. Inmiddels zijn de gunstige resultaten bekend.

Op dit moment zijn wij met de FBTO en DSW bezig, maar ook met de IAK.

Let op verzekerden die bijvoorbeeld onder de IAK vallen: de IAK is onderdeel van Zilveren Kruis Achmea, en deze vergoedt ons. Echter, de IAK heeft een eigen inkoopbeleid. Dus als we vergoed worden via het Zilveren Kruis Achmea, dan betekent dit niet dat de IAK ons automatisch ook vergoedt.

Goed nieuws: om onze leden op de actuele stand van zaken te houden, hebben wij besloten om een duidelijk overzicht te maken welke zorgverzekeraars counselling vergoeden. Dit komt op de website te staan, zodat ze zowel voor jullie als leden als voor de verzekerden duidelijk en snel te vinden zijn.

 

Medewerking

Tot slot vraag ik nog eens om je medewerking.
Heb jij al persoonlijk contacten gemaakt met een zorgverzekering of heb je daar zelf een contactpersoon? Deel dit dan s.v.p. met mij. Dan kan ik gerichter en sneller voor jullie van dienst zijn en ervoor zorgen dat we vergoed gaan worden (waar mogelijk).

Nogmaals mijn dank voor de vele reacties op mijn oproep!

Kerstin Strohbach,
Commissie Verzekeringen

Blijf op de hoogte van de ABvC

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de ABvC en counselling in het algemeen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven

Lid worden?

Een lidmaatschap van de ABvC biedt veel voordelen als je als counsellor aan de slag wilt gaan. klik op de button voor meer informatie of om je aan te melden.

Meer info

Komende workshops

De ABvC organiseert regelmatig workshops en themadagen die je ook als niet-lid kunt bijwonen. Klik op de button voor meer informatie.

Naar de agenda
Top