Beste collega,

We leven in een onzekere en moeilijke tijd waarbij in hoog tempo uitdagingen, teleurstellingen, verlies en hoop elkaar opvolgen of kruisen. Niemand kan zich aan deze gebeurtenissen volledig onttrekken.

Het bestuur is van mening dat de huidige gebeurtenissen en toekomstige gevolgen veel stress en daaraan gerelateerde fysieke en psychische problemen opleveren. Deze problemen kunnen niet alleen momenteel tot problemen leiden maar mensen ook belemmeren om in de toekomst weer hun leven op orde te krijgen.

Het bestuur ziet het als onze professionele en maatschappelijke verantwoordelijkheid om mensen te ondersteunen bij corona-gerelateerde stressproblemen en een belangeloze bijdrage te aan te bieden. Daarnaast lijkt ons preventieve ondersteuning zeer noodzakelijk om tijdig stress te stabiliseren en verminderen. Op deze manier kunnen mensen zich beter voorbereiden op de problemen en uitdagingen die in de toekomst op hen afkomen en kunnen fysieke en psychische klachten worden voorkomen of verminderd.

Om dit initiatief als beroepsvereniging landelijk aan te bieden, hebben we de ondersteuning van ieder lid nodig. Meerdere leden hebben ons hieromtrent al een mail gestuurd en ons gesterkt in ons voorstel. Daarom willen wij als bestuur het navolgende voorstellen:

Alle leden bieden tegen een non-profit vergoeding stress-gerelateerde ondersteuning zodat consulten betaalbaar blijven voor het grote publiek. Mensen die in het geheel geen financiële bijdrage kunnen bieden, worden belangeloos toch geholpen zo lang de coronamaatregelen gelden en geen andere hulp mogelijk is. Op deze manier zouden wij de vereniging graag laten deelnemen aan de maatschappelijke initiatieven om mensen te helpen tijdens deze moeilijke tijden.

Ons verzoek is aan jou om de onderstaande enquête in te vullen. Als er voldoende deelname is, zullen wij zo spoedig mogelijk door middel van een persbericht het voornemen landelijk aanbieden. Wij hopen op een ruime ondersteuning.

Collegiale groeten,

Theo Hendrickx
Voorzitter

Namens het bestuur van de ABvC

Maak uw eigen enquête voor feedback van gebruikers

Blijf op de hoogte van de ABvC

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de ABvC en counselling in het algemeen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven

Lid worden?

Een lidmaatschap van de ABvC biedt veel voordelen als je als counsellor aan de slag wilt gaan. klik op de button voor meer informatie of om je aan te melden.

Meer info

Komende workshops

De ABvC organiseert regelmatig workshops en themadagen die je ook als niet-lid kunt bijwonen. Klik op de button voor meer informatie.

Naar de agenda
Top