Themadag Secuntaire traumatisering.

 

Op zaterdag 22 juni zal van 10.00-16.30 uur een bij- en nascholing plaatsvinden die voor de herregistratie van 2023 – 2025 geldt. De nascholing wordt online aangeboden.

 

Onderwerp van de training: secundaire traumatisering

 

Registercounsellors kunnen tijdens hun werkzaamheden getraumatiseerd worden, zonder dat zij dit opmerken. Gebeurtenissen, gesprekken met cliënten, problemen in de praktijk en eigen inzet kunnen tot trauma’s leiden. Uit onderzoek is gebleken dat veel hulpverleners ongemerkt getraumatiseerd zijn maar dit niet opmerken dat de traumatisering tijdens hun werkzaamheden of privéleven een rol speelt.

Een supervisor kan een belangrijke rol spelen in het signaleren van secundaire traumatisering bij de supervisant. Daarnaast kan de supervisor secundaire traumatisering bespreekbaar maken en zicht geven in de invloed hiervan op de supervisant. Supervisie kan een belangrijke rol spelen om de supervisant zelfinzicht te geven en zelfzorg te ontwikkelen.

 

Programma

 

De bij- en nascholing omvat de navolgende onderwerpen:

 

 • Kennismaking
 • Theorie over secundaire traumatisering
 • Het ontstaan van secundaire traumatisering
 • Signalen van secundaire traumatisering
 • Het verschil tussen een burn-out of secundaire traumatisering
 • Welke professionals hebben een verhoogd risico op secundaire traumatisering?
 • Preventieve maatregelen secundaire traumatisering
 • Persoonlijk actieplan maken

 

Afronding

 

Er zullen meerdere oefenmomenten zijn om de theorie praktisch toe te passen.

 

 

Docente

 

De docente die de training zal geven is Marion Rusius, geregistreerd bij de LVSC. Zij heeft ruime ervaring op het gebied van het begeleiden van professionals. Haar website biedt ruime informatie over haar opleidingen, werkzaamheden, kennis en ervaring. www.mrsupervisie.nl

 

Aanmelden en kosten

 

De kosten van de training bedragen € 150,–
Na aanmelding ontvangt u een factuur. Als u het bedrag heeft voldaan, ontvangt u uiterlijk drie dagen voor aanvang van de training een link die toegang geeft tot de training.

 

 

  Blijf op de hoogte van de ABvC

  Nieuwsbrief

  Binnenkort verschijnt hier een nieuwsbrief over alle nieuwtjes rondom de ABvC en counselling in het algemeen.

  Meer info

  Lid worden?

  Een lidmaatschap van de ABvC biedt veel voordelen als je als counsellor aan de slag wilt gaan. klik op de button voor meer informatie of om je aan te melden.

  Meer info

  Komende workshops

  De ABvC organiseert regelmatig workshops en themadagen die je ook als niet-lid kunt bijwonen. Klik op de button voor meer informatie.

  Naar de agenda
  Top