Mediation

Wat is mediation?

 

Mediation is begeleiding door een mediator die probeert om samen met de registercounsellor en de cliënt tot een oplossing te komen van een geschil dat de betreffende partijen niet voldoende zelf kunnen oplossen. Zolang er bij partijen de bereidheid bestaat om over een oplossing over en weer te praten, heeft mediation een kans van slagen.

 

 

De mediator

De mediator zorgt ervoor dat de partijen elk hun verhaal kunnen vertellen. De mediator geeft geen oordeel en is onpartijdig. Hij helpt de registercounsellor en de cliënt om samen te zoeken naar oplossingen die voor hen beiden voldoende bevredigend zijn. De afspraken die gezamenlijk worden gemaakt om het geschil op te lossen, worden door de mediator op papier vastgelegd. Dit wordt de slotovereenkomst of vaststellingsovereenkomst genoemd.

 

 

Hoe werkt mediation?

Bij mediation proberen de partijen tot een oplossing van het geschil te komen. Mediation bestaat uit gesprekken tussen de registercounsellor, de cliënt en de mediator. De mediator is de gespreksleider en begeleidt het proces. Dit proces start met een mediation overeenkomst die door partijen wordt getekend. Hierin staan de richtlijnen van mediation en waarover het geschil gaat.

 

 

Wat als het niet lukt om tot een oplossing te komen?

 

Wanneer de partijen niet tot een oplossing van het geschil komen, dan wordt het geschil door de mediator voorgelegd aan de SCAG. Zij zullen het geschil tussen de partijen verder in behandeling nemen.

De cliënt kan te allen tijde, wanneer deze niet tevreden is met het oordeel van de SCAG het geschil voorleggen aan de geschillencommissie in Den Haag.

Blijf op de hoogte van de ABvC

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de ABvC en counselling in het algemeen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven

Lid worden?

Een lidmaatschap van de ABvC biedt veel voordelen als je als counsellor aan de slag wilt gaan. klik op de button voor meer informatie of om je aan te melden.

Meer info

Komende workshops

De ABvC organiseert regelmatig workshops en themadagen die je ook als niet-lid kunt bijwonen. Klik op de button voor meer informatie.

Naar de agenda
Top