Nieuwe counsellingmethode voor leefstijlinterventies

Op 21 november verdedigde Adrie Bouma haar proefschrift “The barrier-belief approach, a new perspective of changing behavior in primary care” in het Academiegebouw in Groningen. De ABvC was hier, op uitnodiging, bij aanwezig.

 

foto van Adrie Bouma

Dr. Adrie Bouma

 

 

Het doel van haar onderzoek was om een meer effectieve verandermethode te ontwikkelen voor het stimuleren van bewegen bij volwassenen, in vergelijking tot bestaande methoden binnen de zorg. Dat heeft geresulteerd in een geheel nieuwe aanpak van leefstijlverandering: de barrière-methode. De resultaten tonen aan dat de barrière-methode effectiever is in het stimuleren van beweeggedrag, de kwaliteit van leven en het verminderen van ervaren barrières op lange termijn en in vergelijking met de ‘usual care’.

Het gebeurt niet vaak dat er onderzoek gedaan wordt naar de effecten van counselling. Het is interessant om te lezen wat de impact kan zijn. De barrière-methode is effectiever  in het stimuleren van beweeggedrag en de kwaliteit van leven en het verminderen van ervaren barrières, op lange termijn in vergelijking met de ‘usual care’ die zich richt op het motiveren en het gebruik van beweegnormen.

 

Lees hier haar proefschrift.

Blijf op de hoogte van de ABvC

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de ABvC en counselling in het algemeen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven

Lid worden?

Een lidmaatschap van de ABvC biedt veel voordelen als je als counsellor aan de slag wilt gaan. klik op de button voor meer informatie of om je aan te melden.

Meer info

Komende workshops

De ABvC organiseert regelmatig workshops en themadagen die je ook als niet-lid kunt bijwonen. Klik op de button voor meer informatie.

Naar de agenda
Top