Vacature counsellors Delft

Stichting PraatErover! heeft grote stappen gezet in de afgelopen maanden. Inmiddels hebben niet alleen de studenten in Leiden (16.000)  toegang tot laagdrempelige, gratis psychische hulpverlening. Ook in Rotterdam (5.000) en in Den Haag (1.000) heeft PraatErover! het mogelijk gemaakt om hulpverleners op verenigingen te plaatsen. En in Delft gaan we in september van start voor nog eens 13.000 studenten.

Daarom zoeken wij 4 counsellors die in Delft per september 2024 kunnen starten, en een dagdeel per week zich willen inzetten voor deze maatschappelijke uitdaging.
Maandelijkse vergoeding is beschikbaar, het zal 10 maanden per jaar zijn (juli/augustus/ kerstvakantie geen spreekuren). Voor meer info graag mailen naar yvonne@stichtingpraaterover.nl.

PraatErover heeft als missie om jongvolwassenen laagdrempelige, gratis psychologische hulpverlening te bieden. PraatErover is opgezet door studenten en 1 counsellor die zelf meemaken hoe extreem belangrijk directe hulp nodig kan zijn.
Als eerste richten wij ons op verbeteren van het mentale welzijn van studenten bij studentenverenigingen in Nederland, waaronder gezelligheidsverenigingen, sportverenigingen en religieuze verenigingen. We zijn trots dat we nu al in Leiden, Rotterdam en Den Haag meer dan 22.000 studenten toegang bieden tot deze directe vorm van hulpverlening en deze belangrijke stappen hebben kunnen zetten. Op dit moment zijn we druk bezig om dit initiatief van PraatErover ook naar Delft te brengen.
PraatErover plaatst gecertificeerde psychische hulpverleners op studentenverenigingen, nu in Leiden maar in de nabije toekomst door het gehele land. PraatErover werkt bijvoorbeeld samen met studentenzaken afdeling gezondheid van gemeente Leiden om samen dit maatschappelijke probleem te benoemen en aan te pakken. Door middel van een subsidie lukt het PraatErover om de betrokken hulpverleners die zich graag willen inzetten voor studentenwelzijn een plek te bieden om direct aan de slag te gaan. Door hoogwaardige, laagdrempelige, gratis hulpverlening te bieden zonder wachtrijen. Dit is onze kern en onze missie. Studenten kunnen direct de hulp krijgen die ze soms zo hard nodig hebben.

We zoeken counsellors die zijn aangesloten bij een beroepsvereniging en bereid zijn om een dagdeel per week in te zetten voor deze maatschappelijke uitdaging in Nederland. U zou op een studentenvereniging plaatsnemen om spreekuren te houden. Hoewel er
vergoeding tegenover staat, is het van groot belang dat uw motivatie voornamelijk gericht is op het helpen van jongeren, zonder primair winstoogmerk. Affiniteit met jongeren is essentieel. Wilt u meer weten neem dan contact op met info@stichtingpraaterover.nl en
zie voor meer info de website https://.stichtingpraaterover.nl.

Hartelijke groet,
Yvonne van Veldhoven
Praktijk Vol Vertrouwen
yvonne@stichtingpraaterover.nl
023 7370076

Blijf op de hoogte van de ABvC

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de ABvC en counselling in het algemeen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven

Lid worden?

Een lidmaatschap van de ABvC biedt veel voordelen als je als counsellor aan de slag wilt gaan. klik op de button voor meer informatie of om je aan te melden.

Meer info

Komende workshops

De ABvC organiseert regelmatig workshops en themadagen die je ook als niet-lid kunt bijwonen. Klik op de button voor meer informatie.

Naar de agenda
Top