Van counsellingpraktijk naar een samenwerkingsverband WegWijzerPlein en netwerk event Zorg, Welzijn en Wonen Zuidwest Brabant

Vierenhalf jaar geleden ben ik, Addy Verhagen gestart met mijn counsellingpraktijk AdAnte4U in Bergen op Zoom en heb me aangesloten bij intervisiegroep Zwartewaal van de ABvC.
Al snel kriebelde het bij mij en enkele intervisieleden om samen een platform op te zetten, met als doel elkaar te versterken en beter in beeld te komen. Hieruit  vloeide een mooi, krachtig en fijn samenwerkingsverband voort:

logo van WegWijzerPlein.nl

 

Inmiddels nemen deel aan deze samenwerking:

  • kindercoach,
  • mediator,
  • mindfulnesstrainer,
  • haptonoom/fysiotherapeut,
  • POH-GGZ
  • ikzelf als registercounsellor.

Door bundeling van onze expertises willen we beter vindbaar zijn voor, en de juiste dienstverlening bieden aan de cliënt. Het diverse aanbod van (psycho)sociale hulpverlening, welzijn en mediation verstrekt de afzonderlijke praktijkvoeringen.

Ieder lid van WegWijzerPlein behoudt autonomie en verantwoording over zijn/haar bedrijfsvoering op kwalitatief, inhoudelijk en financieel gebied, is aangesloten bij een beroepsvereniging en geregistreerd professional.

Als leden van het WegWijzerPlein nemen we deel aan netwerkbijeenkomsten en beurzen. Daarnaast verzorgen we workshops en trainingen voor o.a. doktersassistentes en POH’s in de regio.
Tevens delen we informatie op sociale media, hebben we een website, visitekaartjes. We adverteren in plaatselijke krantjes om onze bekendheid te vergroten.

 

 

Netwerk-event

 

Eind 2017 bezochten ABvC-collega Rina Hoetelmans en ik een netwerk event Zorg, Welzijn en Wonen in Etten-Leur.
“Dat kunnen wij ook organiseren!” meenden Rina en ik.
En van het één kwam het ander.

 

leden WegWijzerPlein

V.l.n.r. Lilian, Esmeralda, Addy,Wilma en Rina

 

Foto van het netwerk event Zorg, Welzijn en Wonen 11 oktober 2018

Netwerkevent Zorg, Welzijn en Wonen 11 oktober 2018

 

Inmiddels zijn we met vijf zorgaanbieders (een mantelzorgmakelaar, ritueel begeleider, seniorenmakelaar, kindercoach en registercounsellor) en hebben we in 2018 reeds twee goedbezochte netwerk events georganiseerd. Elke bijeenkomst werd gestart met een inspirerende spreker, werkzaam op welzijnsgebied. Daarna volgden speeddatemomenten en groepsgesprekken rondom diverse stellingen.

In maart staat alweer de derde bijeenkomst van het netwerk event gepland; inmiddels zijn er al een honderdtal uitnodigingen de deur uit naar een diversiteit aan zorgaanbieders, van jeugdprofessionals, thuiszorgmedewerkers, notarissen, gemeente, counsellors, mantelzorgmakelaars tot uitvaartverzorgenden.
Op deze wijze verbreden we ons netwerk en verhogen we de kwaliteit van de integrale zorg in zuidwest Brabant.

Met een afvaardiging van de netwerkorganisatie gaan we binnenkort rond de tafel met de directeur van WijZijn, de gemeentelijke instantie van de WMO. Dit met als doel ons als zorgprofessionals verder te profileren en te bespreken op welke wijze het zorgaanbod van de ZZP’ers kan aansluiten op de reguliere zorg in de gemeente.

En last but not least: counselling wordt weer eens extra op de kaart gezet!

Ik ben ervan overtuigd dat de leden van de ABvC ieder op zijn/haar eigen wijze het vak counseling uitdraagt. Graag wilden Rina en ik de leden laten kennisnemen van de wijze waarop wij dat extra doen bovenop onze eigen praktijkvoering.

 

 

Addy Verhagen
Registertherapeut/stresscounselor Praktijk AdAnte4U.
Bergen op Zoom, februari 2019.

Blijf op de hoogte van de ABvC

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de ABvC en counselling in het algemeen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven

Lid worden?

Een lidmaatschap van de ABvC biedt veel voordelen als je als counsellor aan de slag wilt gaan. klik op de button voor meer informatie of om je aan te melden.

Meer info

Komende workshops

De ABvC organiseert regelmatig workshops en themadagen die je ook als niet-lid kunt bijwonen. Klik op de button voor meer informatie.

Naar de agenda
Top