Patiënten- en belangenverenigingen

Door de overheid erkend en laagdrempelig

 

De Registercounsellor ABvC® is een door de overheid erkende hbo opgeleide professional en werkt op een breed gebied van psychosociale hulpverlening en psychische problemen. Counselling wordt in Nederland tot de complementaire zorg gerekend. Vanwege het brede werkgebied en de verschillende specialismen kan de Registercounsellor ABvC® op velerlei gebied laagdrempelig werkzaam zijn en hulpverlening bieden waar andere beroepsgroepen onvoldoende kunnen aansluiten.

 

 

Maatwerk en kostenbesparing

 

Hierdoor kan voor de specifieke wensen en belangen van patiëntenverenigingen en belangenverenigingen ´maatwerk ´worden aangeboden waardoor de begeleiding of hulpverlening efficiënter en kostenbesparend kan plaatsvinden.

Uit onderzoek blijkt dat multidisciplinaire benadering uitermate goed kan werken en langdurige kostbare zorgtrajecten worden voorkomen. Hierin is de Registercounsellor ABvC® onderscheidend van andere professionals.

 

 

Samenwerking

 

Een patiënten- of belangenvereniging kan met de ABvC contact opnemen om voor hun leden in overleg een passend begeleidingspakket aan te bieden. In samenwerking zoekt de ABvC de meest optimale ondersteuning. Indien noodzakelijk worden onze Registercounsellors ABvC<sup>®</sup> counsellors hiervoor extra getraind.

 

 

Eclectische benadering

 

Het werkgebied van de Registercounsellor ABvC® omvat o.a. algemene psychosociale hulpverlening. Daarnaast is de Registercounsellor ABvC® speciaal opgeleid om hulpvragers te motiveren tot begeleiding, stimuleren en vergroten van zelfredzaamheid,  begeleiden van zorgmijders, stabiliseren en verbeteren van negatieve gedragspatronen en en helpen met vraagstukken op het gebied van zingeving en betekenisgeving aan het leven en de persoon. Daarbij kan de Registercounsellor ABvC® uitstekend werken op systemisch gebied.

 

De Registercounsellor ABvC® kan zelfstandig werken maar is daarnaast uitstekend toegerust om aan te sluiten bij multidisciplinaire hulpverlening. Voor patiënten- en belangenverenigingen kan dit heel belangrijk zijn omdat vaak meerdere partijen betrokken zijn bij de noodzakelijke begeleiding of behandeling van hun leden. Het aansluiten bij de medische zorgsector is geen enkel probleem, aangezien iedere Registercounsellor ABvC® verplicht een medische basiskennis op hbo-niveau heeft gevolgd.

 

De Registercounsellor ABvC® werkt vanuit een eclectische holistische benadering waarbij de methoden of mogelijkheden evidence based of practice based zijn aangetoond.

Vergoeding voor hulpverlening kan uit de meeste aanvullende zorgverzekeringen, WMO, PGB of speciale voorzieningen worden verkregen. De gekozen Registercounsellor ABvC® kan hieromtrent over alle mogelijkheden informeren.

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws van ABvC? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Voor welke professionals kunnen we iets betekenen?

Huisarts

Informatie voor huisartsen

Meer info

Specialisten

Informatie voor specialisten

Meer info

Zorgverzekeraars

Informatie voor zorgverzekeraars

Meer info

Belangenverenigingen

Informatie voor patiënten- en belangenverenigingen

Meer info

GGZ

Informatie voor de GGZ

Meer info

Overige professionals

Informatie voor overige professionals

Meer info
Top