Zorgverzekeraars

Door de overheid erkend

 

De Registercounsellor ABvC® is een door de overheid erkende hbo opgeleide professional en werkt op een breed gebied van psychosociale hulpverlening en psychische problemen. In Nederland valt counselling onder de complementaire zorg.

Vanwege het brede werkgebied en de verschillende specialismen kan de Registercounsellor ABvC® op velerlei gebied laagdrempelig werkzaam zijn en hulpverlening bieden waar andere beroepsgroepen onvoldoende kunnen aansluiten. Deze competenties zijn onderscheidend van andere beroepsgroepen.

 

Zorgtrajecten verkorten

 

Hierdoor kunnen zorgtrajecten verkort worden en door de zelfstandige of multidisciplinaire begeleiding langdurige kostbare zorgverlening voorkomen. De Registercounsellor ABvC® is cliënt– centerend gericht en biedt alleen zorg of hulpverlening aan die voor de cliënt belangrijk is.

 

 

Veelzijdig

 

Het werkgebied van de Registercounsellor ABvC® omvat o.a. algemene psychosociale hulpverlening. Daarnaast is de Registercounsellor ABvC® speciaal opgeleid om hulpvragers te motiveren tot behandeling en begeleiding, stimuleren en vergroten van zelfredzaamheid, zorgmijders, stabiliseren en verbeteren van negatieve gedragspatronen en vraagstukken op het gebied van zingeving en betekenisgeving aan het leven en persoon. Daarbij kan de Registercounsellor ABvC® uitstekend werken op systemisch gebied. Door deze veelzijdigheid kan de Registercounsellor ABvC® efficiënt hulpverlening en begeleiding aanbieden.

De Registercounsellor ABvC® werkt vanuit een eclectische holistische benadering waarbij de methoden of mogelijkheden evidence based of practice based zijn aangetoond.

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws van ABvC? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Voor welke professionals kunnen we iets betekenen?

Huisarts

Informatie voor huisartsen

Meer info

Specialisten

Informatie voor specialisten

Meer info

Zorgverzekeraars

Informatie voor zorgverzekeraars

Meer info

Belangenverenigingen

Informatie voor patiënten- en belangenverenigingen

Meer info

GGZ

Informatie voor de GGZ

Meer info

Overige professionals

Informatie voor overige professionals

Meer info
Top